Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΑΙ Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Πηγή: εφ. ΣΗΜΕΡΙΝΗ, 29/7/2009, στήλη ΕΙΡΗΣΘΩ

Τσουβάλι & Γ.Γ. ΑΚΕΛ

Δεν ήτανε καθόλου σωστό από μέρους του Γενικού Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος ΑΚΕΛ, κ. Άντρου Κυπριανού, να ταυτίσει και να «μπήξει στο ίδιο τσουβάλι» όσους διαφωνούν με τη Διζωνική, με εκείνους τους όποιους ελαχιστότατους «φασιστοειδείς» ή «κουκουλοφόρους» που εξύβρισαν τον Π.τ.Δ. και… «τάφους ονειρεύτηκαν»! Φευ, όμως, το διέπραξε! Στη συνέντευξή του, την Κυριακή, στην κ. Ανδρούλα Ταραμουντά στον «Φιλελεύθερο» 26.7.09. Αυτό συνιστά θλιβερή, για το δημοκρατικό πολίτευμα, απόπειρα ιδεολογικής τρομοκρατίας. Και δόλιας διαπόμπευσης και στιγματισμού των διαφωνούντων. Επί της ουσίας δε του πολιτεύματος, πολύ χειρότερη και πιο επικίνδυνη, σε ήθος και ύφος, από τις όποιες βρισιές που εκτόξευσαν οι οποιοιδήποτε εναντίον του Π.τ.Δ. Διότι προέρχεται από τα χείλη του ηγέτη τού έχοντος την εξουσία του κυβερνώντος κόμματος. Εκλελεγμένου της λαϊκής κυριαρχίας. Που όφειλε, περισσότερο παντός άλλου, να σέβεται το ύφος και το ήθος του δημοκρατικού πολιτεύματος. Και να δίδει, πρώτος, το καλό παράδειγμα: Να σέβεται τους διαφωνούντες. Και οι διαφωνούντες με τη Διζωνική, «από γεννησιμιού της» - το γνωρίζει πολύ καλά και ο νυν ΓΓ του ΑΚΕΛ από πολλά χρόνια - είναι πολλοί, επωνύμως πολιτεύοντες και δημόσια εκφραζόμενοι, σθεναρώς και υπευθύνως, με ισχυρότατα επιχειρήματα, που δημοκρατικότατα δεν έπαυσαν ποτέ να προβάλλουν τη διαφωνία τους απέναντι στην όποια Διζωνική. Την Αναν-ική εκδοχή τής οποίας καταψήφισε, εξάλλου, και το 80% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ στο δημοψήφισμα της 24.4.04.
Εναντίον της Διζωνικής απαίτησης των Τούρκων κατακτητών, υπήρξαν και συνεχίζουν να εκφράζονται, με το θεμελιώδες στη δημοκρατία δικαίωμα της ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ και με παρρησία, οργανώσεις και δημόσια πρόσωπα και συγγραφείς και δημοσιογράφοι κ.ά., από το 1974 που την «πρωτο-πλάσαρε» στην Γκαλερύ «Αργώ» ο κ. Γλαύκος Κληρίδης και από το 1977 που διέπραξε το μέγα λάθος να την αποδεχθεί και δεν πρόλαβε να την αποκηρύξει προτού πεθάνει 3.8.77, ο τότε Π.τ.Δ., Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης Μακάριος. Πρώτοι και συνεπέστεροι έκτοτε, 1977-2009, οι ανυπότακτοι Κερυνειώτες εκτοπισθέντες, του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια». Επίσης στελέχη όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων. Παλαιότεροι και νεότεροι αρθρογράφοι εφημερίδων κ.ο.κ.
Επιπλέον: Η πολιτική μπαγαποντιά του «τσουβαλιού» και της διαπόμπευσης, εκτός από έμμεση επιπρόσθετη απόδειξη της έλλειψης πειστικών, υπέρ Διζωνικής, επιχειρημάτων, ενέχει και τον κίνδυνο, επιχειρούμενη από τον έχοντα την εξουσία, όντως να προαγάγει - ανεξαρτήτως προθέσεων - το εμφύλιο μίσος. Κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο για το δημοκρατικό πολίτευμα.

Λάζαρος Α. Μαύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου