Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 20ής ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

τηλέφωνα: 22460100, 96475772 τηλ/τυπο : 22460201, 22660988
ηλ.διεύθυνση:
apeleftherwsi.epistrofi@gmail.com

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Ελληνίδες και Έλληνες της Κύπρου,
35η επέτειος, σήμερα, της αποφράδας μέρας της 20ης Ιουλίου. Ποιος πίστευε πως η άδικη εισβολή και κατοχή θα κρατούσε τόσο πολύ; Όλοι πιστεύαμε να αποκατασταθεί γρήγορα αυτή η αδικία κι όλοι οι πρόσφυγες να γυρίσουν στη γη τους. Τη γη που είναι ελληνική χιλιάδες χρόνια. Και φωνάζαμε τα πρώτα χρόνια και διεκδικούσαμε: ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ.

35 χρόνια μετά, η αδικία είναι ακόμη μεγαλύτερη και πιο κραυγαλέα. Κανένας πρόσφυγας δεν γύρισε στο σπίτι του, κανένας αγνοούμενος ζωντανός. Οι εκκλησίες μας συλημένες και αλειτούργητες, στα σπίτια μας αναγιώνονται νέες γενιές εποίκων, η γη μας εκτουρκίζεται. Και ξένοι μεσολαβητές πηγαινοέρχονται, κουβαλώντας στις βαλίτσες τους σχέδια και ιδέες που προωθούν τα δικά τους συμφέροντα, για τη δική μας τραγική θέση ούτε που σκοτίζονται: ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ. Και το χειρότερο: μας έχουν πείσει πως φταίμε εξίσου με τον κατακτητή, άρα δίκαιο είναι να δεχθούμε άδικες λύσεις. Πως έχουμε ηττηθεί σ' έναν πόλεμο κι αυτό πρέπει να το πληρώσουμε με το ξεριζωμό και την οριστική απώλεια της πατρίδας μας.

ΟΧΙ. Τέρμα στα ψευτοδιλήμματα. Δεν νικηθήκαμε σε κανένα πόλεμο. Θύματα μιας μεγάλης και σκοτεινής προδοσίας είμαστε και μιας άνανδρης εισβολής και κατοχής από ένα ισχυρό στρατιωτικά κράτος, που άρπαξε την Κύπρο σαν πολύτιμο ζωτικό χώρο. Είμαστε μικρός λαός κι αδύναμος "είναι, όμως, μεγάλος ο Θεός οπού μας προστατεύει", κι είναι μεγάλο και ισχυρό το δίκαιό μας. Και γνωρίζουμε πολύ καλά τι θέλουμε: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από το δίκαιο, όταν ο λαός το πιστεύει. Ας πετάξουμε από πάνω μας το θανατερό πέπλο της ηττοπάθειας. Το πρόβλημα δεν είναι δικοινοτική διαφορά. Είναι ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ.

Κυπρία συμπατριώτισσα, Κύπριε συμπατριώτη,

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Τώρα είναι η ώρα της πατρίδας μας. Για το μέλλον των παιδιών μας, για την πραγματική και όχι την ψεύτικη ευημερία, για να συνεχίσει να υπάρχει το γένος μας και ο πολιτισμός μας, για ελεύθερη πολιτική ζωή και δημοκρατική κοινωνία πρέπει να έχουμε πρώτα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. Ας αφήσουμε κάθε άλλη ασχολία και ας τρέξουμε να ενδυναμώσουμε το δίκαιο αγώνα της διεκδίκησης του ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΣ. Με αληθινά λόγια να φωνάξουμε την καθαρή αλήθεια. Οι πολιτικοί λένε αυτό που λένε για χρόνια. Χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα είναι η δική μας ώρα. Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, να μιλήσει μέσα από τη ψυχή του και να διεκδικήσει με καθαρές λέξεις, μακριά από πολιτικά παζάρια, την ΑΛΗΘΕΙΑ. Να φωνάξει ότι ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ και ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ, και ότι δεν θα δεχθεί τίποτα λιγότερο απ' αυτό.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ μάς παρακολουθεί. Και δεν θα μας καταδικάσει αν ηττηθούμε στον αγώνα. Θα μας καταδικάσει, όμως, αν νικηθούμε χωρίς να προσπαθήσουμε, αν ξεχάσουμε και αν αδιαφορήσουμε. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΟΡΘΙΟΣ

ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ, έχουν διδάξει οι μεγάλοι αγωνιστές.

Οι ξένοι δεν φοβούνται τους πολιτικούς μας, γιατί στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, εκείνοι είναι οι δυνατοί, οι ισχυροί της γης.

Υπολογίζουν όμως ΤΟ ΛΑΟ. Ας τους δείξουμε ότι υπάρχουμε, ότι δεν ξεχάσαμε και ότι μόνο μια δίκαιη λύση θα δεχθούμε. Ας αντισταθούμε αγωνιστικά, μαχητικά, με πίστη στο δίκαιό μας. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ μάς ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, Η ΓΗ ΜΑΣ μάς ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ. Να φωνάξουμε δυνατά, στους δρόμους και στις πλατείες της Λευκωσίας ώστε να ακουστεί η φωνή μας ως τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, ως τις Βρυξέλλες και την Άγκυρα:

- ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
- ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ
- ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΓΗ ΜΑΣ – ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ - ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΟΥΛΟΥΜΕ
- ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ
- ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου