Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Π.Α.Κ.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (Π.Α.Κ.)

Καλλιπόλεως αρ.54, Τ.θ.20605, CΥ 1661 Λυκαβητός, Λευκωσίά. Τηλ.: 22 460100, Φαξ: 22 460201

Your browser may not support display of this image.

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕ ΛΑΕ,

Τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια από τότε, που το βάρβαρο έγκλημα κατά της Κύπρου και του λαού της διαπράχθηκε από την Νεοθωμανική Τουρκία, με την κάλυψη και στήριξη του Αγγλοαμερικάνικου άξονα, και το απεχθές τούτο έγκλημα συνεχίζεται.

Οι πληγές παραμένουν βαθιές και αθεράπευτες και η Νήσος μας συνεχίζει να αιμάσσει ασταμάτητα. Η τύχη της τεράστιας πλειοψηφίας των αγνοουμένων μας παραμένει αδιακρίβωτη. Οι 210.000 Ελληνοκύπριοι που εκδιώχθηκαν βίαια από τα σπίτια και τις περιουσίες τους, παραμένουν πρόσφυγες. Οι μαρτυρικοί εγκλωβισμένοι μας, μέρα με την μέρα λιγοστεύουν από τις κακουχίες που υφίστανται από τους βάρβαρους αττίλες. Οι εκκλησιές μας βεβηλώνονται και η πολιτιστική μας κληρονομιά καταστρέφεται. Τα σπίτια και οι περιουσίες μας καταληστεύονται και «Ντελλαλίζονται» στα Διεθνή παζάρια.

Κι εμείς, ως άλλοι Ραγιάδες, παραμένουμεν απαθείς και αδιάφοροι θεατές, και άλλοι στηρίζουμε και εδραιώνουμε τον κατακτητή με την συμπεριφορά και τις πράξεις μας.

Τα καζίνα και τα καμπαρέ που ο κατακτητής άνοιξε, κάθε βράδυ γεμίζουν από Ελληνόφωνες συμπατριώτες μας. Τα κατεχόμενα Εστιατόρια και ξενοδοχεία μας γεμίζουν και συντηρούνται από τους Ελληνοκύπριους που μετατράπηκαν σε θλιβερούς τουρίστες και υπόδουλοι των Τούρκων κατακτητών.

Και η επεκτατική Τουρκία προχωρά ανενόχλητη στον εκτουρκισμό της Νήσου, με την συνεχή εισαγωγή εποίκων στα κατεχόμενα, και με την καταστροφική μανία της εξαφανίζει ότι ενθυμίζει Ελληνικό.

Οι αρχιτέκτονες του σχεδίου Ανάν ετοιμάζονται να επανέλθουν πολύ σύντομα με το ίδιο σχέδιο που ο Κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε, αλλά με διακοσμητικές αλλαγές, για να παραπλανήσουν τον λαό και εκβιαστικά να τον αναγκάσουν να το αποδεχθεί με την δική του υπογραφή.

Μπροστά σ’ αυτό το τελειωτικό και θανατηφόρο κτύπημα που οι εχθροί μας ετοιμάζονται να επιφέρουν κατά του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα (Π.Α.Κ) απευθύνεται προς τον λαόν, ανεξάρτητα από πολιτική ιδεολογία και κομματική ένταξη, και τον καλεί να αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις για να ανατρέψει τα δόλια σχέδια των εχθρών του.

Η ενότητα του λαού μας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του αγώνα μας.

Οι 6.000 νεκροί, οι 1619 αγνοούμενοι της τούρκικης θηριωδίας του 1974 και οι, ανά τους αιώνες, στρατιές των ηρώων και μαρτύρων μας, μας παρακολουθούν και ζητούν δικαίωση.

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,

Ο Πενταδάχτυλος, η Κερύνεια και η Μόρφου, η Αμμόχωστος και η Καρπασία, τα ποτισμένα με το αίμα και τον ίδρωτα των ηρώων και των μαρτύρων μας σκλαβωμένα χώματά μας, αναμένουν να τα ελευθερώσουμε.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παραμείνει απαθής και αδιάφορος θεατής.

Τώρα είναι η ώρα, πριν καταστούμεν η τελευταία γενιά των Ελλήνων σ’ αυτή την, από τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια, Ελληνική Μεγαλόνησο.


Γραφείο τύπου Π.Α.Κ., Λευκωσία 20 Ιουλίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου