Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Χαιρετισμός Π.Α.Κ

Σύντομος χαιρετισμός του Άρη Χατζηπαναγιώτου, εκ μέρους του Π.Α.Κ στο συλλαλητήριο της 20ής Ιουλίου 2009, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας

Αγωνιστές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας κύριοι , Στέλιο Παπαθεμελή και Νεοκλή Σαρρή.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας. Πονεμένες μάνες, σύζυγοι και συγγενείς των αγνοουμένων μας από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές.

Βρισκόμαστε απόψε, σ’ αυτόν εδώ τον προμαχώνα της αντίστασης για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας - όλους εκείνους που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία και την πατρίδα, και ταυτόχρονα να βροντοφωνάξουμεν ενάντια στη συνεχιζόμενη κατοχή και την αδικία.

Είμαστε απόψε εδώ, λίγους μόνο μήνες πριν οι ψυχροί εκτελεστές του Αγγλοαμερικανικού άξονα και οι προστατευόμενοί τους - βάρβαροι νεοσουλτάνοι της Άγκυρας, αποπειραθούν και πάλι, να οδηγήσουν τον Κυπριακό Ελληνισμό στο ικρίωμα της αγχόνης.

Απόψε, από αυτήν εδώ την αγωνιστική έπαλξη, διακηρύττουμε προς δικούς μας και ξένους, προς τους Τούρκους εισβολείς και τους προστάτες τους , πως δεν πρόκειται ποτέ με την υπογραφή μας να νομιμοποιήσουμε την κατοχή.

Δεν πρόκειται ποτέ να χαρίσουμε ή να ξεπουλήσουμε τη γη που μας γέννησε, τη γη που μας κληροδότησαν οι πατέρες μας.

Για μας, μια είναι η λύση. Η απελευθέρωση και η επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και στις περιουσίες τους, σε συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας και ειρήνης.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές, οι εκατόμβες των νεκρών μας και οι εκατοντάδες των αγνοουμένων μας ζητούν δικαίωση.

Οι στρατιές των ηρώων και των μαρτύρων μας, ανά τους αιώνες, μας παρακολουθούν και μέσα από τους τάφους τους , με φωνή αγωνίας μας καλούν : ΄΄ αδέλφια μην μας προδώσετε. Συνεχίστε να αγωνίζεστε για την ελευθερία και την τιμή , την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την Ελληνική αρετή και περηφάνεια.΄΄

Ναι αθάνατοι ήρωες μας, εμείς απόψε, από αυτόν εδώ τον προμαχώνα της αντίστασης, δίνουμε τον όρκο, ότι θα κρατήσουμε ψηλά την αγωνιστική σημαία της απελευθέρωσης, που μας εμπιστευθήκετε, και θα βαδίσουμε το δρόμο που μας υποδεικνύει το εθνικό μας χρέος και η αγάπη μας για την πατρίδα. Και όσοι θέλουν, ας ακολουθήσουν μαζί μας αυτόν το δρόμο.

Και όπως λέγει ο ποιητής, ΄΄ όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσιν. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.΄΄

Και εμείς, και αρετήν έχουμε και τόλμην διαθέτουμε. Γι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε ριψάσπιδες και δούλοι.

Ο Πενταδάκτυλος, αδέλφια, η Κερύνεια και η Μόρφου, η Αμμόχωστος και η Καρπασία, τα σκλαβωμένα χωριά και τα ιερά μας προσκυνήματα, μας καρτερούν να τα λευτερώσουμε.

΄΄ Νύν υπερ πάντων ο αγών ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου