Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ, τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική"

"ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ, τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική"

μέλος της

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 20ής ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Ελληνίδες και Έλληνες της Κύπρου,

Πλησιάζει και φέτος η αποφράδα μέρα της 20ής ΙΟΥΛΙΟΥ.

Πριν 35 χρόνια η αποικιοκραττική Τουρκία απρόκλητα εισέβαλε στην Κύπρο, εξεδίωξε από την πατρώα γη τους αυτόχθονες και κατέλαβε τη γη μας. Από τότε τούρκοι έποικοι άρπαξαν με τη βία τα σπίτια και τα χωριά, που έκτισαν με ιδρώτα οι παππούδες μας και επήλυδες πατούν τα άγια χώματα που πότισαν με αίμα οι πρόγονοί μας. Εδώ και 35 χρόνια, 50.000 στρατός κατοχής, με τις κάννες προτεταμένες, απαγορεύει να επιστρέψουμε στην γη που γεννηθήκαμε, ενώ 300 ηρωϊκοί εγκλωβισμένοι Καρπασίτες τελούν κάτω από καθεστώς δουλείας. Ιερόσυλοι βεβηλώνουν τα ιερά μας και βάρβαροι ξεριζώνουν τα χνάρια 4000 χρόνων πολιτισμού, για να σβήσουν την παρουσία μας στην κουρσεμένη γη. Τουρκεύουν τα αρχαία μας τοπωνύμια, καταστρέφουν τους τόπους λατρείας, οικειοποιούνται τα μνημεία των αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας. Στον Πενταδάκτυλο, εκεί που ακούμπησε την μυθική του παλάμη ο Ακρίτας Διγενής κι απ’ όπου ο γενναίος ήρωας πέταξε τις κοτρώνες της κυπριακής γης εναντίον των επιβούλων Σαρακηνών, αφήνοντας τα σημάδια της Ρωμιοσύνης μέσα στους αιώνες, εκεί στο ίδιο σημείο οι σημερινοί βάρβαροι χαράξανε τουρκεμένο το χάρτη της χώρας μας, για να μας ταπεινώσουν και να χαράξουν στα τρίσβαθα της ψυχής μας την υποταγή.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Η δουλεία διαφθείρει τη ψυχή, είπαν οι Έλληνες πρόγονοί μας. Ξένοι αλλότριοι δούλωσαν τη γη μας κι εμείς μέσα στον πλούτο και τη λησμονιά παραγκωνίσαμε τον πόνο της ψυχής και τη φωνή της καρδιάς. Τα παιδιά μας φθείρονται κι αυτά από μικρή ηλικία και αγριεύουν χωρίς της πατρίδας τα όνειρα. Μέρα με τη μέρα αποστρέφουμε το βλέμμα από το δοξασμένο όνομα του Ελληνικού γένους, χάνουμε τη γενναιότητα, που χάρι σ’ αυτήν φτάσαμε ως εδώ.

Άς κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια κι ας τους πούμε την αλήθεια. Ποιοί είμασταν και που καταντήσαμε. Και πως πρέπει να σηκωθούμε. Κι ας σηκώσουμε εμείς πρώτοι με τόλμη το ανάστημα στους ηγέτες μας κι άς τους πούμε αυτά που μάθαμε από τους προγόνους μας:

Πως αν υποταχθούμε σε ξένες εντολές, οι απόγονοι θα μάς καταριώνται για την ολέθρια κληρονομιά. Και πως στους λαούς που κυβερνιώνται από νόμους θηριώδεις, θα επικρατήσουν τα θηρία και η βαρβαρότητα.

Και σχέδια σαν των ΧΑΝΙ-ΑΝΑΝ ή των ΜΠΡΑΪΖΑ-ΜΟΥΝ και άλλων ξένων προστατών και μεσολαβητών, είναι νόμοι θηριώδεις, που θα μας οδηγήσουν σε εμφυλίους πολέμους.

Κυπριώτισσες και Κυπριώτες,

Της ελευθερίας το χρώμα είναι τόσο βαθύ στη γλώσσα των Ελλήνων, ώστε η 35χρονη σύγχρονη τουρκική αποικιοκρατία δεν το εξέπλυνε από τη γλώσσα μας, όπως δεν το εξέπλυνε η εκβαρβάρωση 400 χρόνων της παλιάς τουρκικής σκλαβιάς, ούτε η 100χρονη αγγλική αποικιοκρατία.

Αγαπητοί πρόεδροι και μέλη συμβουλίων,

Κατεχόμενων Δήμων και Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων, αντιστασιακών, φοιτητικών και νεολαιϊστικων Οργανώσεων, απλοί Συνέλληνες της κατεχόμενης ή της ελεύθερης Κύπρου,

πλαισιώστε την "ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 20ής ΙΟΥΛΙΟΥ 2009"

για να συνεργασθούμε στην διοργάνωση ενός ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στην πλατεία του ΟΧΙ, τη Δευτέρα 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 7 μ.μ

σε μια ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

μέχρι το οδόφραγμα του ΛΗΔΡΑ ΠΑΛΛΑΣ

με τη συμμετοχή προσφύγων από τους κατεχόμενους Δήμους και Κοινότητες

Όμιλος "ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ, τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική"

τηλέφωνα: 22660988, 22665094 ηλεκτρονική διεύθυνση: