Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Οι Αγνοούμενοι

Αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες

Η αποφράδα μέρα της 20ης Ιουλίου μας θυμίζει και πάλι πως εδώ και 35 χρόνια ο Τούρκος εισβολέας-κατακτητής και οι σύμμαχοι του κατέλαβαν παράνομα την πατρίδα μας Κύπρο. Ακόμη δεν στέγνωσε το αίμα των ανθρώπων μας που πότισαν την κατεχόμενη γη μας και κάποιοι θέλουν να μας εξαναγκάσουν να συμφιλιωθούμε με τον κατακτητή και να κάνουμε ένα "καταναγκαστικό γάμο" ανάμεσα στο θύμα και τον θύτη, αποενοχοποιώντας το μεγάλο τους έγκλημα σε βάρος ενός λαού.

Ο κατοχικός στρατός με τις 50 χιλιάδες τούρκων στρατιωτών, με στραμμένες τις κάννες προς τα ελέυθερα εδάφη της πατρίδας μας, μας εμποδίζουν να επιστρέψουμε στη γη των γονιών μας.

Όχι μόνο αυτό αλλά και εγκάθετοι διαμεσολαβητές, μας ζητούν ξεδιάντροπα να μην επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να παραδώσουν τη γη τους στον κατακτητή για να φτιάξουν το δικό τους κράτος.

Εμείς φωνάζουμε σθεναρά και αποφασιστικά σε όλους αυτούς, πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και ότι τώρα είναι η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.

Αυτή τη γη δεν την ξεπουλάμε, ούτε την χαρίζουμε.
Η ιστορία μας μας ακολουθεί γι'αυτο ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΜΕ
- ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
- ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΟΦΕΡΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΧΑΝΙ-ΑΝΑΝ

ΟΙ ΤΙΜΗΜΕΝΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ.

Με σεβασμό προς την πατρίδα και την ιστορία μας,
Άθως Ερωτοκρίτου
Εγγεγραμμένος Ψυχολόγος-Δραματοθεραπευτής
Ιδρυτικό Μέλος του Ομίλου "ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου